Rijkaard reageert op Commissie Mijnals: 'Ik kijk naar kwaliteit, niet naar kleur'

Rijkaard reageert op Commissie Mijnals: 'Ik kijk naar kwaliteit, niet naar kleur'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 07:15do 24-09-2020 om 07:15

Frank Rijkaard is naar eigen zeggen benaderd door de KNVB, maar heeft de voetbalbond een 'nee' verkocht in de zoektocht naar een opvolger van Ronald Koeman. Hij denkt dat Frank de Boer de juiste man is voor Oranje én laat zich kort uit over de discussie rondom de Commissie Mijnals.

De Boer is volgens Rijkaard een prima keuze van de KNVB. De twee speelden tijdens hun actieve carrières nog met elkaar samen. "Frank is een succesvolle trainer in Nederland geweest. Ik heb met hem gespeeld en ken zijn voetbalfilosofie. Daarbij is hij volgens de Nederlandse voetbalschool opgeleid, weet de eisen en hoe we het graag zien", vertelt Rijkaard in gesprek met De Telegraaf.

Er wordt getwijfeld aan De Boer vanwege de resultaten die hij behaalde bij zijn vorige clubs, maar dat doet Rijkaard niet zoveel. "Een carrière gaat nooit over rozen en mindere momenten helpen je om te komen waar je wilt komen. Frank is ambitieus en capabel genoeg om met deze mooie nieuwe lichting goede resultaten te boeken."

Na de aanstelling van De Boer bracht Humberto Tan, de voorzitter van de Commissie Mijnals, een verklaring naar buiten. Hierin gaf hij aan niet tevreden te zijn over het handelen van de KNVB in zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Tan vond dat de KNVB Ruud Gullit en Henk ten Cate als alibi gebruikte. "Daar ben ik niet mee bezig. Ik kijk naar kwaliteiten en niet naar kleur", sluit Rijkaard af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws