'Sörloth is een van de sterkste spelers waar ik ooit mee gespeeld heb'

'Sörloth is een van de sterkste spelers waar ik ooit mee gespeeld heb'

24-09-2020 12:09 Laatste update: 14:00
36

Alexander Sörloth moet de nieuwe doelpuntenmachine van RB Leipzig gaan worden. De spits, in het verleden actief bij FC Groningen, maakte in Nederland al indruk op Hedwiges Maduro, die hem niet snel zal vergeten.

"Hij is één van de sterkste spelers met wie ik ooit heb gespeeld", geeft Maduro aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. Sörloth maakte vorig seizoen 33 doelpunten voor Trabzonspor. Reden genoeg voor Leipzig om ongeveer twintig miljoen euro voor hem neer te leggen. 

In Groningen kwam Sörloth maar moeilijk uit de verf. "Bij FC Groningen speelden we technisch voetbal in de kleine ruimte met jongens als Mimoun Mahi, dat is niet zijn spel", vervolgt Maduro. "Op trainingen sprongen ballen van z'n voet, in het stadion floten ze hem uit, dan zei hij: ze begrijpen mij niet."

Maduro begrijpt dat Leipzig een miljoenenbedrag heeft neergelegd voor de Noorse spits. Hij ziet dat Sörloth goed past bij de speelwijze van Die Roten Bullen. "Dat Leipzig hem nu haalt, snap ik heel goed. Hij is fysiek sterk, snel en je kan hem lanceren, dat past perfect in hun spel in de omschakeling. Als hij de kans krijgt bij Leipzig, gaat hij daar doelpunten maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s