Suárez eerlijk: 'Ik verwachtte zijn boodschap al, had de verhalen gehoord'

Suárez eerlijk: 'Ik verwachtte zijn boodschap al, had de verhalen gehoord'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 13:43do 24-09-2020 om 13:43

Luis Suárez en Ronald Koeman zijn in goed overleg uit elkaar gegaan bij FC Barcelona. De Uruguayaanse spits was liever in Camp Nou gebleven, maar respecteert de keuze van de Nederlandse oefenmeester om hem te verkopen.

Op een persconferentie, waarin Suárez afscheid nam van Barcelona, geeft hij aan dat hij had gehoopt langer door te kunnen bij de club. "Natuurlijk, ik was liever hier doorgegaan", vertelt hij. "Het laatste jaar geeft me een bittere smaak, ik heb veel blessures gehad." Uiteindelijk kwam Suárez in zijn laatste seizoen tot 21 doelpunten.

Suárez verwijt Koeman niets. De nieuwe trainer vertelde hem in de voorbereiding dat hij hem niet nodig had dit seizoen. "Ik heb geen problemen met de coach", geeft Suárez aan. "Toen hij naar me kwam, verwachtte ik zijn boodschap al. Ik had de verhalen natuurlijk gehoord. In de voetballerij moet je dat soort dingen accepteren als speler."

De spits geeft aan dat alle verhalen in de media af en toe ook zorgden voor een verkeerd beeld. "Het was een hele gekke maand. Er werden dingen gelekt, ook onwaarheden. Daar moet je ver van wegblijven", sluit Suárez af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws