'Memphis vertelt ploeggenoten dat hij de komende maanden in Lyon blijft'

'Memphis vertelt ploeggenoten dat hij de komende maanden in Lyon blijft'

24-09-2020 14:58
42

Memphis Depay hoeft niet ten koste van alles dit jaar te vertrekken bij Olympique Lyon. De spits zou het niet erg vinden om zijn contract tot medio 2021 in Frankrijk uit te dienen, meldt L'Équipe donderdag.

Memphis staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Barcelona, dat deze week een move wil maken voor de spits. Maar de Oranje-international zelf is niet obsessief bezig met een transfer, of Barcelona nu aanklopt of niet. Hij zou ploeggenoten zelfs hebben verteld dat hij de komende maanden in Lyon wil blijven.

Memphis weet dat hij in Lyon rustig terug op niveau kan komen na een zware knieblessure en heeft een belangrijke status binnen de ploeg, als aanvoerder en drager van het nummer 10. Bij Barcelona is hij lang niet zeker van een basisplaats. Bovendien heeft hij volgend seizoen met een transfervrije status de clubs voor het uitkiezen. Een transfer naar FC Barcelona, ook als Ronald Koeman zich eind deze transferperiode meldt, is dus geen zekerheidje.

De Catalanen werken ondertussen hard aan de komst van een nieuwe spits. Lautaro Martínez van Internazionale is nog altijd in beeld, maar Memphis is financieel een veel interessantere optie vanwege zijn aflopende contract. Barcelona kan naar verluidt twintig miljoen euro uittrekken voor zijn nieuwe spits.

No Poll