KNVB alsnog op de knieën: FC Emmen mag met naam seksshop op shirt spelen

KNVB alsnog op de knieën: FC Emmen mag met naam seksshop op shirt spelen

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 19:40do 24-09-2020 om 19:40

Nieuws uit Zeist: FC Emmen mag tóch in zee met hoofdsponsor EasyToys. De KNVB is op de knieën gegaan, nadat de zaak veel stof deed opwaaien.

De KNVB en FC Emmen zijn donderdag 'in goed overleg tot een voorlopige oplossing gekomen' over het hoofdsponsorschap van EasyToys. De eredivisionist uit Drenthe mag vooralsnog één seizoen met het erotiekbedrijf op de borst spelen.

Vorige week keurde de voetbalbond de samenwerking tussen Emmen en seksshop EasyToys nog af, omdat het in strijd zou zijn met 'goede smaak of fatsoen'. Na overleg is de deal teruggebracht van drie seizoenen naar één jaar.

"We hebben een goed gesprek gehad met de directies van FC Emmen en EasyToys", reageert Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB. "Wij betreuren de eerder ontstane situatie, en waarderen in dit verband de flexibiliteit van club en sponsor door de duur van het sponsorcontract aan te passen."

"Als zou blijken dat dit contract in strijd is met de wet of de Nederlandse Reclame Code, wordt dit vanzelfsprekend aangepast", belooft Decossaux. Emmen-voorzitter Ronald Lubbers is daar blij mee. Hij spreekt van een 'mooi compromis'. "Wij zijn als FC Emmen erg blij dat we nu onze overeenkomst met EasyToys kunnen nakomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws