'Verboden' FC Emmen-shirts vliegen over de toonbank: 'Enorme populariteit'

'Verboden' FC Emmen-shirts vliegen over de toonbank: 'Enorme populariteit'

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 16:25ma 21-09-2020 om 16:25

Het 'verboden' FC Emmen-shirt met hoofdsponsor EasyToys vliegt over de toonbanken. De Eredivisie-club heeft aangekondigd dat de verkoop van het tenue vanwege de 'enorme populariteit' met twee dagen verlengd wordt.

FC Emmen en EasyToys bereikten onlangs een akkoord over het shirtsponsorschap, maar de KNVB stak een stokje voor de deal omdat een reclame-uiting van de seksspeeltjesfabrikant 'niet gepast is'. 'Dit geldt in het bijzonder voor kinderen die zich bovendien willen identificeren met hun voorbeelden en vaak hun voetbalshirts dragen', liet de bond weten aan RTV Noord.

Ondertussen is het shirt een collectorsitem geworden. FC Emmen heeft al meer dan 1200 exemplaren verkocht en heeft de verkoop dus met twee dagen verlengd om andere geïnteresseerden in staat te stellen het EasyToys-shirt te bemachtigen.

Voetbal International meldt dat de dialoog tussen het gefrustreerde FC Emmen en de KNVB inmiddels wel weer op gang is. De Eredivisie-club overweegt een stap naar de rechter, maar mogelijk dat er voor die tijd een verzoening zal plaatsvinden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws