Doek valt voor Willem II: Gerrard vertrekt met geflatteerde cijfers uit Tilburg

Doek valt voor Willem II: Gerrard vertrekt met geflatteerde cijfers uit Tilburg

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 22:50do 24-09-2020 om 22:50

Het Europese avontuur van Willem II is donderdagavond met piepende banden ten einde gekomen. Rangers FC won met geflatteerde cijfers in Tilburg: 0-4.

Willem II speelde donderdagavond de eerste Europese wedstrijd in vijftien jaar. Beginnersgeluk bracht dat niet: de ploeg van trainer Adrie Koster opende sterk, kreeg zelfs een enorme kans via Vangelis Pavlidis (rebound op de lat), maar sneed zichzelf lelijk in de vingers met persoonlijke fouten. Miquel Nelom veroorzaakte een - makkelijk gegeven - strafschop, die werd benut door James Tavernier.

Amper twee minuten later werd het 0-2. Robbin Ruiter ging opzichtig in de fout bij een Schots afstandsschot en uitblinker Ryan Kent pakte het cadeautje gretig uit. Vanaf dat moment hoefde Rangers niet meer, terwijl het geschrokken Willem II geen vuist kon maken. Manager Steven Gerrard zag vanaf de bank dat het goed was.

Na rust was het al snel definitief over en uit voor Willem II. Filip Helander tekende met het hoofd voor de 0-3 namens het zéér effectieve Rangers. Twintig minuten voor tijd werd de Tilburgse rampspoed nog wat groter door de 0-4 van Connor Goldson en een afgekeurde goal van Pavlidis.

Voor Willem II zit er niets anders op dan de wonden te likken. Rangers, dat vorig jaar nog te sterk was voor Feyenoord in de Europa League-groepsfase, stuit in de play-offs op Galatasaray, dat mede door een doelpunt van Ryan Babel met 2-0 te sterk was voor Hajduk Split.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws