Cambuur haalt uit tegen tegen Jong Utrecht, tweede overwinning voor MVV

25-09-2020 22:55 Laatste update: 22:54
31

SC Cambuur heeft, ondanks personele problemen, hard uitgehaald tegen Jong FC Utrecht. In eigen huis werd het 5-1 voor Cambuur, dat volop mee blijft doen in de top van de Keuken Kampioen Divisie. MVV boekte de tweede overwinning van het seizoen tegen TOP Oss.

SC Cambuur - Jong FC Utrecht 5-2
Een overtuigende zege voor Cambuur, dat in eigen stadion met slechts vier veldspelers op de bank begon door personele problemen. Het bleef lang 0-0 in Leeuwarden, maar toen de ban eenmaal gebroken was ging het hard. Issa Kallon zorgde er met twee doelpunten vlak voor rust voor dat Jong Utrecht met een domper de kleedkamers inging.

Na rust liep de ploeg van trainer Henk de Jong weg bij Jong Utrecht. Doelpunten van Michael Breij en wederom Kallon zorgden voor een 4-0 tussenstand. Vervolgens golfde het spel wat op en neer. Jeredy Hilterman deed wat terug namens Jong Utrecht, drie minuten later was het wéér Kallon met een treffer. Tim Pieters bepaalde de eindstand in de blessuretijd op 5-2.

MVV Maastricht - TOP Oss 3-0
MVV heeft de tweede overwinning van het seizoen in de wacht gesleept. In de eerste helft gebeurde er maar weinig, maar in het tweede bedrijf viel de wedstrijd de kant op van de thuisploeg. Joeri Schroyen zette de 1-0 op het scorebord met een mooie treffer. Toen Oss-speler Lorenzo Pique na ongeveer zeventig minuten een rode kaart pakte was de wedstrijd gespeeld. Schroyen en Joy Lane Mickels zorgden voor een 3-0 eindstand.

Almere City - Helmond Sport 2-0
Almere City heeft in de tweede helft afstand genomen van het Helmond Sport van coach Willy Boessen. Almere neemt hierdoor de koppositie over van NAC Breda en heeft dertien punten binnengehaald in vijf wedstrijden. De club uit Breda kan de koppositie zaterdag weer overnemen, mits er gewonnen wordt van Jong PSV.

Anass Ahannach en Delvechio Blackson maakten vrijdagavond het verschil voor Almere en bepaalden de eindstand op 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Een terechte overwinning, Helmond Sport wist slechts één keer op doel te schieten.

FC Dordrecht - Jong AZ 2-0
De eerste driepunter van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen is binnen voor Dordrecht. In eigen huis werd Jong AZ na een moeizame wedstrijd met 2-0 aan de kant gezet. Makkelijk ging het niet voor de thuisploeg. Jong AZ-speler Fons Gemmel moest na ruim dertig minuten spelen naar de kant met een tweede gele kaart en dat leverde Dordrecht vlak voor rust de 1-0 op. Kevin Jansen zette zijn ploeg op voorsprong.

Ondanks dat Dordrecht met een man meer speelde in de tweede helft, had de ploeg moeite om de voorsprong te behouden. Jong AZ heeft een aantal prima kansen gehad om op gelijke hoogte te komen, maar liet dat na. Vlak voor tijd besliste Julius Bliek de wedstrijd door de 2-0 te maken. Door de overwinning stijgt de thuisploeg naar de zestiende plaats in de Eerste Divisie.