Reactie op Commissie Mijnals-klachten: 'Diversiteit weegt mee, vijver niet groot'

Reactie op Commissie Mijnals-klachten: 'Diversiteit weegt mee, vijver niet groot'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 22:11vr 25-09-2020 om 22:11

Houssin Bezzai, de programmamanager racisme en discriminatie van de KNVB, geeft aan dat de voetbalbond niets verkeerd heeft gedaan in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Hij begrijpt de kritiek op de aanstelling van Frank de Boer niet.

"Diversiteit weegt mee, maar de vijver waaruit je vist is niet zo groot", begint Bessai in gesprek met Nu.nl. "Er zijn weinig mensen die deze rol kunnen vervullen." Humberto Tan, de voorzitter van de Commissie Mijnals, was kritisch op de KNVB na de aanstelling van De Boer als bondscoach. Bezzai ziet dat anders. "Mocht in de toekomst weer iemand van kleur bondscoach worden, dan is dat een mooie stap. Daar zijn we ons echt wel van bewust, maar je moet ook iemand hebben die in het totaalplaatje past. Het is geen onwil, want ik ben uiteindelijk ook aangesteld."

Bij de KNVB is men inmiddels druk bezig een app te ontwikkelen, waardoor racisme op het voetbalveld makkelijker gemeld kan worden. Deze app kan zowel in het profvoetbal als in het amateurvoetbal gebruikt worden. "Daar komen bij ons in het weekend ook de meeste meldingen vandaan", doelt Bezzai op het amateurvoetbal. "Met die app hopen we dat juist de mensen op die velden het makkelijker en sneller bij ons gaan melden. Dat kan trouwens ook anoniem." 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws