Competitiemanager KNVB tevreden: 'Alleen bij Feyenoord had het beter gekund'

Competitiemanager KNVB tevreden: 'Alleen bij Feyenoord had het beter gekund'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 23:09vr 25-09-2020 om 23:09

Laatste update: zaterdag 26 september 2020 om 10:14za 26-09-2020 om 10:14

Jan Bluyssen, de competitiemanager van de KNVB, geeft aan dat een voetbalstadion een van de veiligste plekken is om bij elkaar te komen in deze tijden van corona. Hij vindt dat het tot nu toe prima gaat in de Nederlandse stadions.

"We zijn drie, vier maanden bezig geweest om afspraken te maken en protocollen te schrijven. Uit de eerste evaluatie blijkt dat het vrijwel overal echt heel goed gaat", vertelt Bluyssen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Alleen bij Feyenoord hadden afgelopen week wat dingen beter gekund, maar daar wordt het nu ook beter georganiseerd."

"Ik durf wel te zeggen dat een stadion nu, met de huidige coronamaatregelen die we hebben, één van de meest veilige omgevingen is om bij elkaar te komen", vervolgt Bluyssen. "Nergens wordt zoveel afstand gehouden en zoveel gereguleerd als in de stadions. Wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de komende speelronde."

Donderdagavond kwamen de supporters van Willem II slecht in het nieuws: zij waren met ongeveer duizend man samen de wedstrijd aan het kijken op een plein in de stad. "Er is nu iets gebeurd in Tilburg waar wij niet in gekend zijn en waar de club Willem II ook niets mee te maken heeft", stelt Bluyssen. "Dat mag niet afspiegelen op wat wij allemaal in de stadions doen. Natuurlijk zijn er kleine verbeterpunten, maar de algemene indruk is heel goed."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws