Willem II-fans gaan boekje te buiten: 'Wtf, Tricolores. Dit gaat gruwelijk mis zo'

Willem II-fans gaan boekje te buiten: 'Wtf, Tricolores. Dit gaat gruwelijk mis zo'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 07:31vr 25-09-2020 om 07:31

De verontwaardiging was donderdagavond groot: Willem II-supporters kwamen op een groot plein in Tilburg bij elkaar om met ongeveer duizend mensen de wedstrijd tegen Rangers te kijken. Burgemeester Theo Weterings liet het evenement doorgaan, tot afschuw van VVD-raadslid Klaas Dijkhoff.

'Wtf, Tricolores', begint Dijkhoff verontwaardigd op Twitter. 'Dit gaat gruwelijk mis zo. Ongelofelijk. Dit is hoe 'verpesten voor de rest' er uitziet. Vreselijk eigen doelpunt in onze strijd tegen Corona', doelt hij op de ongeveer duizend supporters van Willem II die samen de wedstrijd keken op het plein. Hierbij werden de coronaregels niet nageleefd.

"Een waardeloze avond", zo omschrijft burgemeester Weterings het in gesprek met Omroep Brabant. Hij blijft achter zijn besluit staan om de Willem II-fans bij elkaar te laten komen in de stad. "Als je het niet toestaat, loop je het risico dat supporters zich op verschillende plekken in de stad manifesteren. Door hen op een plein samen naar de wedstrijd te laten kijken, valt het allemaal beter te controleren en te handhaven. Het was een bewuste keuze."

De afspraken die er voorafgaand aan de wedstrijd werden gemaakt, werden echter niet nageleefd. Zo was er van anderhalve meter afstand nauwelijks sprake. "Had ik het kunnen verbieden? Ja, maar dan had je minstens zoveel kans gelopen dat het fout zou gaan", vervolgt Weterings. "Toen er op het plein niet voldoende afstand werd gehouden en andere coronaregels werden overtreden, is er gewaarschuwd dat het beeldscherm uit zou worden gezet en de bijeenkomst zou worden gestopt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had het evenement afgebroken moeten worden?

Ja, dit kon echt niet...
71%
Nee, dat had het alleen maar erger gemaakt
29%
(1228 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws