Emmen wekt verbazing bij concurrentie: 'Serieus geld, maar wel voor kwaliteit'

Emmen wekt verbazing bij concurrentie: 'Serieus geld, maar wel voor kwaliteit'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 14:53za 26-09-2020 om 14:53

FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers snapt dat de financiële slagkracht van zijn club verbazing wekt in de Eredivisie. In tegenstelling tot FC Groningen en sc Heerenveen ging de post salarissen bij de Drenten sinds het afgelopen seizoen wel omhoog.

Emmen heeft met Sergio Peña en Miguel Araujo als enige in de regio noord twee spelers van buiten de EU op de loonlijst staan, goed voor meer dan vier ton aan salaris. Desondanks ontving Sergio Padt, grootverdiener van FC Groningen, een soortgelijk voorstel.

Van externe financiering is desondanks geen sprake aan de Oude Meerdijk, verzekert Lubbers in gesprek met Voetbal International. "Daar doen wij niet aan." Wel hebben personen met een groot Emmen-hart garanties afgegeven, mochten financiële prognoses niet gehaald worden. "Daardoor kunnen wij scherp aan de wind zeilen."

"Wat wij doen is financieel zeer uitdagend en gaat op een bepaald moment mogelijk ook een probleem worden", stelt Lubbers. "De salarissen worden namelijk hoger en hoger. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om duidelijk te maken dat de verschillen in de salarissen onderling groot zijn. Iedereen weet wat Peña en Araujo hier verdienen. Dat is serieus geld dat we uitgeven, maar wel voor absolute kwaliteit. Dat zien ze in de kleedkamer ook. Daar is nul commentaar over."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws