'Veerman heeft weer geweldige dingen gedaan, maar het is nog niet allemaal goud'

'Veerman heeft weer geweldige dingen gedaan, maar het is nog niet allemaal goud'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 08:31zo 27-09-2020 om 08:31

Joey Veerman was zaterdagavond opnieuw de gevierde man bij sc Heerenveen. De 21-jarige middenvelder verdiende én verzilverde een strafschop tegen VVV-Venlo (1-0), maar viel ook geblesseerd uit in het Abe Lenstra Stadion.

"Joey heeft weer geweldige dingen gedaan", concludeert Heerenveen-trainer Johnny Jansen tegenover Voetbal International. "Hij moet soms wel leren dingen op een hoger tempo te doen, de aandacht is nu op hem gevestigd. Er staat een man op hem, de weerstand gaat omhoog. Ik ben superwijs met hem, maar het is nog niet allemaal goud."

Veerman moest zich acht minuten voor tijd laten vervangen na een charge van Simon Janssen, die zeker niet de enige VVV-speler was die de middenvelder hard aanpakte. "Zijn blessure lijkt mee te vallen. Het lijkt op een kneuzing, ik verwacht hem er tegen FC Utrecht gewoon bij", kijkt Jansen vooruit naar het bezoek aan de Galgenwaard volgende week vrijdag.

De Volendammer is zelf ook optimistisch. "Ik dacht dat ik er slechter vanaf zou komen. Alleen heb ik wel iets meer pijn aan mijn enkel dan aan mijn knie", zegt hij bij FOX Sports. "Ze hadden me een paar keer te pakken. Het kan gebeuren, maar het doet niet minder pijn. Tegen Utrecht ben ik er gewoon bij hoor, daar hoeven jullie niet bang voor te zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Veerman uitgroeien tot een van de beste spelers van de Eredivisie?

(2480 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws