'Als Kudus dit ook in de Champions League doet, is hij al heel snel weg bij Ajax'

'Als Kudus dit ook in de Champions League doet, is hij al heel snel weg bij Ajax'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 16:20zo 27-09-2020 om 16:20

Nordin Amrabat laat zich bij FOX Sports lovend uit over Mohammed Kudus, een van de uitblinkers aan Ajax-zijde. Hij verwacht dat de Ghanees een bliksemtransfer gaat maken als hij ook in de Champions League uitblinkt.

Ajax won zaterdagavond met 2-1 van Vitesse en Kudus was een van de lichtpuntjes van de ploeg van Erik ten Hag, net als Antony. "Marc Overmars heeft dit jaar met Antony en Kudus goede zaken gedaan, beter dan vorig jaar", zegt Amrabat bij FOX. Hij licht Kudus uit en noemt hem 'een verbindingsspeler' en 'creatieve man'. "Ik zou hem in de toekomst wel op de plek van Álvarez willen zien. Die zou ik eruit halen."

Bij de 2-1 van Antony eiste Kudus een belangrijke rol op. Amrabat ziet dat ze goed met elkaar overweg kunnen. "Dat is echt een goed duo. De bal die hij aan Antony gaf is perfect. Hij heeft een goede snelheid, echt een topspeler. En dit is nog maar het begin hè, ze krijgen steeds meer vertrouwen en gaan steeds beter spelen."

Amrabat vraagt zich af of Ajax Kudus wel kan behouden als hij ook in de Champions League hoge ogen gooit. "Als hij dit ook doet in de Champions League, dan is hij aan het einde van het seizoen alweer weg", zegt hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws