'Dest is op weg naar Barça, maar Ajax heeft die positie eigenlijk alweer ingevuld'

'Dest is op weg naar Barça, maar Ajax heeft die positie eigenlijk alweer ingevuld'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 07:32ma 28-09-2020 om 07:32

Ernie Brandts heeft afgelopen weekend genoten van Noussair Mazraoui, Mohammed Kudus en Antony. De drie Ajacieden zijn door de oud-international opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf.

"Op de rechtsbackpositie kies ik zonder enige twijfel voor Noussair Mazraoui. Die jongen beschikt over de juiste instelling, hij is snel en bestrijkt de hele rechterflank. Daarmee is hij ook aanvallend van waarde", verklaart Brandts. "Afgelopen seizoen kende Mazraoui een mindere periode, maar hij lijkt terug op zijn oude niveau. Sergiño Dest is op weg naar FC Barcelona, maar met Mazraoui heeft Ajax die positie eigenlijk alweer ingevuld."

Ook Kudus krijgt de complimenten na zijn optreden tegen Vitesse (2-1 zege). "Kudus blijkt voor Ajax een schot in de roos. Die jongen ziet het spelletje en is snel met de bal aan de voet. Hij heeft een soepele passeeractie en een uitstekende techniek. Echt een genot om naar te kijken. Dat belooft wat voor de toekomst."

Over mede-Ajacied Antony is Brandts net zo enthousiast. "Een aanvaller die koelbloedig is voor de goal en altijd dreiging heeft in zijn spel. Hij is heel doelgericht en heeft lef. Dat Kudus en Antony zich zo snel aanpassen in Nederland, is goed om te zien. Dat zegt ook iets over de Eredivisie. Voor jonge talenten is het in bijvoorbeeld de Engelse of Italiaanse competitie veel lastiger om zich verder te ontwikkelen. Dat is een ander niveau. Tegelijkertijd maakt dat Nederland wel tot een perfect opleidingsland."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws