The Athletic: Ajax heeft Plan B bij Tagliafico-vertrek en denkt aan Sessegnon

The Athletic: Ajax heeft Plan B bij Tagliafico-vertrek en denkt aan Sessegnon

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 11:47ma 28-09-2020 om 11:47

Laatste update: maandag 28 september 2020 om 11:51ma 28-09-2020 om 11:51

Ajax is opnieuw aan Ryan Sessegnon gelinkt. Volgens The Athletic is de linkspoot van Tottenham Hotspur een kandidaat-opvolger van Nicolás Tagliafico, mocht de Argentijn alsnog vertrekken uit Amsterdam.

De naam van Tagliafico zingt al maandenlang rond in de geruchtencircuits, maar de Argentijn speelt nog altijd bij Ajax. De Amsterdammers zouden nu zelfs proberen om het contract van de linksback te verlengen. Volgens The Athletic heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars echter een Plan B, voor het geval dit niet lukt: Sessegnon – begin augustus al aan Ajax gelinkt – zou in dat geval in beeld komen.

Ajax is echter lang niet de enige club die aan Sessegnon gelinkt wordt. Ook Brighton & Hove Albion, Southampton, Leeds United en Hertha BSC willen hem naar verluidt huren, inclusief optie tot koop. Tottenham is bereid om de jeugdinternational – nog tot 2025 onder contract – te verhuren, maar ziet niets in een koopoptie.

De twintigjarige linkspoot kwam in 2019 voor 27 miljoen euro over van Fulham, maar speelde sindsdien slechts twaalf wedstrijden voor Tottenham. Ook dit seizoen lijkt hij het te moeten doen met een bijrol: Sessegnon speelde nog geen minuut en zat alleen tijdens het Europa League-duel met Lokomotiv Plovdiv bij de wedstrijdselectie.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws