'Concrete interesse blijft uit: Tagliafico kan nieuw contract tekenen bij Ajax'

'Concrete interesse blijft uit: Tagliafico kan nieuw contract tekenen bij Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 22:36di 22-09-2020 om 22:36

Laatste update: dinsdag 22 september 2020 om 22:52di 22-09-2020 om 22:52

Ajax heeft zijn zinnen gezet op een langer verblijf van Nicolás Tagliafico. De Amsterdammers gingen er aanvankelijk van uit dat de 28-jarige Argentijn deze zomer zou vertrekken, maar hebben hem nu een nieuw, verbeterd contractvoorstel gedaan.

Dat meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant is de kans 'aanzienlijk vergroot' dat Tagliafico toch bij Ajax blijft. De linksback sprak eerder met directeur voetbalzaken Marc Overmars af dat hij voor 25 miljoen euro mag vertrekken, maar mede door de coronacrisis pakte nog geen één Europese topclub door.

Bovendien is Tagliafico zelf zeer kieskeurig. Zo was Bayer Leverkusen concreet, maar had hij geen trek in een overstap naar de ploeg van coach Peter Bosz. Met de Duitsers zou hij in de Europa League uitkomen, terwijl Ajax Champions League speelt. Ook het salaris zou op hetzelfde niveau blijven. Daar komt bij dat Tagliafico het goed naar zijn zin heeft in Amsterdam.

Zowel Ajax als Tagliafico wil snel duidelijkheid. Hoewel het niet valt uit te sluiten dat de Argentijn alsnog vertrekt, duiden gesprekken tussen de club en zaakwaarnemer Ricardo Schlieper erop dat een nieuwe constructie in de maak is, stelt De Telegraaf. Daarbij zal opnieuw een vast bedrag worden afgesproken waarvoor hij na dit seizoen mag vertrekken.

De huidige verbintenis van Tagliafico loopt medio 2022 af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws