Lukkien luidt de noodklok na rode kaart Bijl: 'Oppassen met die VAR'

Lukkien luidt de noodklok na rode kaart Bijl: 'Oppassen met die VAR'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 14:20ma 28-09-2020 om 14:20

Dick Lukkien kijkt met gemengde gevoelens terug op het gelijkspel tegen Willem II in eigen huis zondagmiddag (1-1). Lukkien zag zijn rechtsback Glenn Bijl na ruim een uur spelen de rode kaart krijgen en daar kan de oefenmeester maar weinig begrip voor opbrengen.

Scheidsrechter Edwin van de Graaf gaf Bijl, na ingrijpen van de VAR, de rode prent. Lukkien weet niet zo goed wat hij met de beslissing aan moet. "Want het is voor interpretatie vatbaar. Deze week hebben we Van der Graaf en die doet het op deze manier, volgende week iemand anders en die doet het op zijn manier. Het is heel onduidelijk", begint Lukkien tegenover RTV Drenthe.

Lukkien waarschuwt. "Wij moeten oppassen vind ik, met die VAR. Met regels waarvan we denken dat het allemaal heel makkelijk wordt, maar waarmee we het onszelf eigenlijk heel moeilijk maken", zegt hij. De coach van Emmen baalt dan ook flink van de situatie, want de oefenmeester zag zijn ploeg tot aan het fatale moment goed voetbal spelen. "Als het elf tegen elf blijft, denk ik dat wij winnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws