'Barcelona probeert best mogelijke deal uit het vuur te slepen met Ajax'

'Barcelona probeert best mogelijke deal uit het vuur te slepen met Ajax'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 14:54ma 28-09-2020 om 14:54

Laatste update: maandag 28 september 2020 om 15:12ma 28-09-2020 om 15:12

Ajax en FC Barcelona zitten nog aan de onderhandelingstafel over Sergiño Dest, meldt Mundo Deportivo. De transfer is een kwestie van tijd, maar de twee clubs steggelen over de precieze invulling van het akkoord.

Het is geen geheim dat Ajax en Barcelona het eens zijn over een transfersom van twintig miljoen euro, exclusief bonussen. Volgens MD is het echter nog niet helemaal rond: de twee clubs onderhandelen nog over de manier waarop het geld wordt verdeeld.

Ajax eist een vast bedrag van twintig miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen. Ondanks het feit dat er een akkoord ligt, onderzoekt Barça de mogelijkheid om een zo voordelig mogelijke constructie uit het vuur te slepen. En dat duurt even, klinkt het.

Barça streeft naar een zo laag mogelijk basisbedrag, zodat de Dest-miljoenen uitgesmeerd kunnen worden over meerdere jaren. De noodlijdende grootmacht uit Catalonië houdt daardoor financiële ruimte voor meer transfers. Ajax wil naar verluidt 'gewoon' twintig miljoen en de bonussen hebben.

Dest wordt de vierde Barça-versterking voor het seizoen 2020/2021, na Francisco Trincão, Pedri González en Miralem Pjanic, en de eerste nieuweling sinds het aantreden van Ronald Koeman.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Dest slagen bij FC Barcelona?

(5107 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws