Dest hard op weg naar Barcelona: 'Bij Bayern München zijn ze niet gek'

Dest hard op weg naar Barcelona: 'Bij Bayern München zijn ze niet gek'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 15:35zo 27-09-2020 om 15:35

Sergiño Dest nadert de uitgang bij Ajax: de vleugelverdediger is op weg naar FC Barcelona, terwijl Bayern München langere tijd de beste papieren leek te hebben. Der Rekordmeister had zelfs al een persoonlijk akkoord met Dest bereikt, vertelt Bayern-watcher Florian Plettenberg aan VoetbalPrimeur.

De belangstelling kwam begin februari op gang: Dest was al in Zuid-Duitsland gesignaleerd en de afronding van de transfer leek een kwestie van tijd. De plannen van Bayern werden na de uitbraak van het coronavirus even in de ijskast gezet, maar de Champions League-winnaar meldde zich onlangs weer in Amsterdam: tevergeefs, blijkt nu.

Plettenberg besprak de situatie-Dest met één van zijn bronnen binnen aan de Säbener Straße. "Hij zei me dat ze een paar weken geleden al een persoonlijk akkoord hadden bereikt. Maar de clubs waren er nog niet uit: Bayern wilde een 'fair offer' maken, maar de vraagprijs van Ajax was te hoog", vertelt de journalist van Sport1 aan deze website.

'Dest wilde zelf wel naar Bayern'
Bayern geldt als één van de gezondste topclubs in Europa en harkte transferinkomsten binnen met het vertrek van Thiago Alcântara. Desondanks wilde men niet zomaar de hoofdprijs betalen voor Dest. "Ze hebben genoeg financiële reserves, maar ze zijn niet gek en ze geven hun geld niet zomaar uit. Ook Bayern moet op de kleintjes letten en verantwoord met zijn geld omgaan. Kijk maar naar David Alaba", doelt Plettenberg op de moeizame contractbesprekingen met de Oostenrijker.

Barça kwam er uiteindelijk wél uit met de Amsterdammers. "Ik sluit niet uit dat Ajax de interesse van Bayern gebruikt heeft om een akkoord met Barcelona af te dwingen", aldus Plettenberg. "Hij wilde zelf wel naar Bayern komen. Maar misschien heeft Ajax hem de kant van Barcelona opgeduwd."

'Niet iedereen overtuigd, maar Bayern had hem graag gehaald'
Der Rekordmeister mag in ieder geval verder zoeken naar zijn felbegeerde rechtsback. Joshua Kimmich is in principe een middenvelder en Benjamin Pavard wil liever centraal achterin spelen: het binnenhalen van een extra vleugelverdediger is dus dé prioriteit van hoofdtrainer Hansi Flick. Plettenberg liet eerder al weten dat niet iedereen binnen de club overtuigd was van de – nu nog – Ajacied. "Dat is nog steeds zo. Maar er zijn wel meer topclubs die goede backs zoeken en zoveel talentvolle kandidaten zijn er niet. Bayern had Dest toch graag binnengehaald."

De international van de Verenigde Staten viel zaterdagavond nog in tijdens Ajax-Vitesse: deze wedstrijd zal de boeken ingaan als zijn laatste in Amsterdamse dienst. De Amsterdammers bereikten een akkoord met FC Barcelona: Dest zou bovendien al afscheid genomen hebben van zijn teamgenoten. FC Barcelona gaat hem naar verwachting één dezer dagen presenteren.

(Hein Nooijens/VoetbalPrimeur)

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Dest de juiste keuze gemaakt?

(8803 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws