Swart ergert zich tijdens Ajax - Vitesse: Moet wel z'n koppie erbij houden

Swart ergert zich tijdens Ajax - Vitesse: "Moet wel z'n koppie erbij houden"

28-09-2020 23:29 Laatste update: 23:45
95

Sjaak Swart heeft zich zaterdag geërgerd aan Oussama Tannane en Riechedly Bazoer. Mister Ajax vond de spelers van Vitesse vervelend gedrag vertonen in de Johan Cruijff Arena.

Tannane moet zich meer bezighouden met voetbal, zegt Swart voor de camera van VoetbalPrimeur. "Ik vind het zo jammer van Tannane. Het is jammer dat zo'n goede voetballer zulke dingen doet die niets met voetbal te maken hebben. Hij heeft ongeveer zeven overtredingen gemaakt, waarvan een op Tagliafico. Geef daar dan rood voor, want dat was veel erger dan die andere overtreding (van Álvarez, red.). Dat ziet de scheidsrechter zogenaamd dan niet, zogenaamd."

Ook Bazoer komt er niet goed vanaf bij Swart. "Bazoer is een goede speler. Hij speelde goed, maakte een mooie goal, maar ga daarna dan niet overdrijven. Uitlokken etc.. Daar heb je niets aan. Laat gewoon je spel zien, het is een goede speler."

"Hij had na afloop ruzie met de spelers van Ajax. Ze speelden tegen tien man en hadden moeten winnen. Als je tegen tien man speelt mag je niet verliezen. Het heeft er niets mee te maken dat hij bij Ajax gespeeld heeft, ik zeg het voor hem. Hij kan een goede speler worden, maar moet wel z'n koppie erbij houden. Dat is met Tannane ook."