Gebroeders Van de Kerkhof resoluut: Daar moet je afscheid van nemen, wegwezen

Gebroeders Van de Kerkhof resoluut: "Daar moet je afscheid van nemen, wegwezen"

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 15:15di 29-09-2020 om 15:15

De gebroeders Van de Kerkhof zijn gematigd positief over de titelkansen van PSV. De clubiconen van de Eindhovense club zien veel talent rondlopen in de selectie van trainer Roger Schmidt, al is Bruma daar een grote uitzondering op. Dat zeggen Willy en René in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Concurrent Ajax is de titelfavoriet", begint René van de Kerkhof in gesprek met deze website. "Zij hebben een sterke ploeg ondanks alle verkopen, bovendien hebben ze een aantal goede aankopen gedaan. PSV moet daarentegen groeien met een nieuwe trainer en nieuwe spelers. Dat moet een team worden maar dat mag niet te lang duren."

Broer Willy: "PSV gaat met Ajax strijden om het kampioenschap, een straatlengte voorsprong op de achtervolgers." René verwacht dat ook AZ en Feyenoord zich in de titelstrijd gaan mengen. "AZ heeft ook gewoon een hele goede ploeg, die moeten we niet onderschatten. Ik verwacht ook dat Feyenoord lang mee gaat doen om de titel."

'Goede selectie, Bruma verkopen'
Het tweetal is lyrisch over de huidige spelersgroep – zeker nu Ibrahim Sangaré en Eran Zahavi aan de selectie zijn toegevoegd. "Ik denk dat Cody Gakpo de grote verrassing gaat worden bij PSV", aldus Willy. "Hij heeft al vaak genoeg laten zien hoe goed hij is. Malen komt langzamerhand weer terug op zijn oude niveau, dat is mooi om te zien. We hebben met bijvoorbeeld Gakpo, Ihattaren en Madueke meer dan genoeg talent in huis." René concludeert: "Met Sangaré erbij op het middenveld en Zahavi in de spits staat er een goede selectie."

Toch zijn Willy en René niet over elke PSV’er te spreken. "Bruma speelt nu ook weer, ja jongens...het is gewoon een miskoop, klaar. Daar moet je afscheid van nemen. Wegwezen", zegt René resoluut. Willy vult aan: "Daar ben ik het mee eens, het is geen speler van PSV-niveau. Als je tien of twintig spelers koopt, zit er altijd een minder goede bij. Dat risico neem je op de koop toe. Bruma is een miskoop en moet zo snel mogelijk verkocht worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws