Werder Bremen reageert op Klaassen-gerucht Ajax: We zijn met Davy in gesprek

Werder Bremen reageert op Klaassen-gerucht Ajax: "We zijn met Davy in gesprek"

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 18:18di 29-09-2020 om 18:18

Werder Bremen wil inhoudelijk niet reageren op de geruchten rond Ajax en Davy Klaassen. Chef voetbal Clemens Fritz ziet de middenvelder liever niet vertrekken, maar geeft ook aan dat de club niet in de positie is om zomaar transfers te weigeren.

"Wij hebben het ook gelezen, maar de situatie is voor ons nog steeds hetzelfde", zegt Fritz tegen DeichStube. "Frank (Baumann, technisch directeur, red.) zei een paar weken geleden al dat niemand niet te koop is, maar we willen niet reageren op elk gerucht."

Fritz benadrukt dat Klaassen een belangrijke speler voor Werder Bremen is. Mocht hij vertrekken, dan moet de club schakelen. "Het is geen geheim dat Davy een belangrijke speler voor ons is. Het is een goede speler met veel kwaliteiten, een absolute leider die we graag willen houden. Maar het is ook duidelijk, en ik verwijs opnieuw naar het statement van Frank, dat iedereen te koop is. Door corona zitten we in een situatie waardoor we niet in een luxepositie zitten."

Fritz wil niet bevestigen dat Klaassen een vertrekwens heeft en naar Ajax wil gaan. "We zijn met Davy in gesprek, samen met Frank, Florian (Kohfeldt, hoofdtrainer, red.) en ikzelf. Maar nogmaals: we willen niet overal op reageren."

"Ik heb vorige week al duidelijk gemaakt dat we altijd voorbereid moeten zijn, maar het is ook de vraag wat er financieel mogelijk is", reageert Fritz tegenover ARD op de vraag of Werder Bremen een vervanger voor Klaassen gaat halen, mocht hij naar Ajax gaan. "Het moet financieel passen. Er zijn nog veel vraagtekens."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws