Perez snapt niets van Ajax-transfer: 'Dat je zoveel geld moet uitgeven...'

Perez snapt niets van Ajax-transfer: 'Dat je zoveel geld moet uitgeven...'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 07:00wo 30-09-2020 om 07:00

Laatste update: woensdag 30 september 2020 om 07:12wo 30-09-2020 om 07:12

Kenneth Perez snapt helemaal niets van de transfer van Sean Klaiber naar Ajax. De rechtsback stapt voor vijf tot zeven miljoen euro over van FC Utrecht en wordt in Amsterdam de opvolger van de naar FC Barcelona vertrekkende Sergiño Dest.

"Het verbaast me dat je niet een beter niveau hebt in je eigen jeugdopleiding, en dat je zoveel geld moet uitgeven voor een vrij simpele rechtsback", stelt Perez in Voetbalpraat bij FOX Sports. "Een gebrekkige techniek, wel dat enthousiaste opkomen, maar als dat genoeg is..."

De analist richt zich vervolgens tot voetbalcommentator Mark van Rijswijk, die wél enthousiast is over Klaiber. "Dus jij vindt dat Klaiber topclubwaardig genoeg is? Hij kan zo bij een topclub mee?" Van Rijswijk: "Ik had hem eerder bij PSV als opvolger van Dumfries gezien. Die stap die Dumfries heeft gezet naar PSV, die had ik Klaiber ook zien maken. Ajax kijkt wel verder, naar het overleven van de Champions League-groepfase."

Perez raakt niet overtuigd. "Ik had verwacht dat in de jeugd of Jong Ajax iets zou rondlopen. Dat verbaast me heel erg", aldus de analist. De rechtsback zal woensdag waarschijnlijk zijn contract tekenen in Amsterdam.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Klaiber naar Ajax: logisch?

(10010 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws