Update: 'Ajax maakt vijf tot zeven miljoen over naar FC Utrecht voor Klaiber'

Update: 'Ajax maakt vijf tot zeven miljoen over naar FC Utrecht voor Klaiber'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 23:02di 29-09-2020 om 23:02

Laatste update: dinsdag 29 september 2020 om 23:50di 29-09-2020 om 23:50

Ajax heeft met FC Utrecht overeenstemming bereikt over de transfer van Sean Klaiber. Dat melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad dinsdagavond. De Amsterdammers lijken Parma af te troeven in de strijd om de 26-jarige rechtsback.

Volgens het AD wordt Klaiber vermoedelijk spoedig gepresenteerd in de Johan Cruijff Arena. Hij moet zelf nog wel tot een akkoord komen met Ajax, maar dat levert naar verwachting geen problemen op. Er ligt een meerjarig contract voor hem klaar. Klaiber is bij de Nederlandse topclub de opvolger van Sergiño Dest, die naar FC Barcelona vertrekt. Hij moet de concurrentiestrijd aangaan met Noussair Mazraoui, terwijl ook Jurriën Timber als rechtsback uit de voeten kan.

Voetbal International-verslaggever Freek Jansen vertelde eerder op de avond bij FOX Sports dat Ajax vermoedelijk rond de vijf à zes miljoen euro moet betalen aan Utrecht. Een soortgelijk bedrag ontvingen de Domstedelingen voor Zakaria Labyad. Klaiber had nog een contract tot medio 2022 in de Domstad, waar hij al samenwerkte met Ajax-trainer Erik ten Hag.

Update: Volgens De Telegraaf moet Ajax diep in de buidel tasten om Sean Klaiber over te nemen van FC Utrecht. Door de concurrentie van Parma werd de transfersom opgestuwd naar bijna vijf miljoen euro. Het bedrag kan door bonussen en een percentage doorverkoop zelfs oplopen tot bijna zeven miljoen.

De clubs maken woensdag het papierwerk in orde. Ook zal de rechtsback de afrondende gesprekken voeren met Ajax over de persoonlijke voorwaarden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Klaiber een aanwinst zijn voor Ajax?

Ja
34%
Nee
66%
(9809 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws