'Schalke presenteert Baum als nieuwe coach: publiekslieveling terug als assistent'

'Schalke presenteert Baum als nieuwe coach: publiekslieveling terug als assistent'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 10:55wo 30-09-2020 om 10:55

Schalke 04 presenteert woensdag de opvolger van de ontslagen David Wagner. Manuel Baum wordt de nieuwe oefenmeester van de club uit Gelsenkirchen en neemt voormalig Schalke-verdediger Naldo mee als assistent.

Hiermee heeft Schalke drie dagen na het vertrek van Wagner al een nieuwe trainer gevonden, meldt Kicker. Baum wordt woensdagmiddag voorgesteld als nieuwe trainer van de club en leidt 's avonds zijn eerste training. De 41-jarige Baum was in het verleden trainer van FC Augsburg en stond de afgelopen jaren aan het roer als trainer van Duitsland O20 en Duitsland O18.

Baum neemt Naldo mee als assistent-trainer. Het betekent een terugkeer van de Braziliaan, die zich tussen 2016 en 2019 tot publiekslieveling ontwikkelde in de Veltins-Arena. 

Dinsdag werd Mark van Bommel genoemd als een van de kandidaten om het stokje over te nemen van Wagner bij Schalke, maar die geruchten werden door Huub Stevens al snel de kop ingedrukt. De voormalig PSV-trainer is niet in beeld geweest bij de Bundesliga-club.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws