'Zullen negatieve opmerkingen komen, stap van Utrecht naar Ajax is beladen'

'Zullen negatieve opmerkingen komen, stap van Utrecht naar Ajax is beladen'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 11:30wo 30-09-2020 om 11:30

Ferdi Vierklau speelde tijdens zijn actieve carrière voor FC Utrecht én Ajax en dat leverde hem de nodige kritiek op. Sean Klaiber staat voor eenzelfde stap, maar Vierklau hoopt dat de Utrecht- en Ajax-fans hem een kans geven.

"Supporters moeten toch begrijpen, dat je als speler het maximale uit je carrière wil halen", begint Vierklau in gesprek met De Telegraaf. "Ik ging naar Ajax, omdat ik per se een keer kampioen wilde worden. Als voetballer wil je om de prijzen spelen. Uiteindelijk is dat gelukt. Met Koeman als trainer zijn we kampioen geworden en daarnaast heb ik bij Ajax twee keer de beker gewonnen."

Klaiber liet zich in het verleden al negatief uit over een eventuele stap naar Ajax. Het levert hem nu de nodige kritiek op van Utrecht- én Ajax-fans. "Er zullen nu ook weer negatieve opmerkingen komen, want de stap van FC Utrecht naar Ajax is beladen", vervolgt Vierklau. "Maar ik hoop dat de mensen er verstandig mee omgaan. Ik gun Sean deze mooie stap en ik hoop dat de supporters van FC Utrecht dat uiteindelijk ook doen. En wat de supporters van Ajax betreft, hoop ik dat ze hem een eerlijke kans geven en niet hun oordeel al klaar hebben."

Vierklau gunt Klaiber een stap naar Ajax, maar de rechtsback zal zelf moeten bewijzen dat hij het hogere niveau aankan. "Er komt wel wat bij kijken om bij zo'n club te spelen. Er worden andere dingen van je gevraagd, je staat meer in de belangstelling en de druk is vele malen groter. Hoe ga je ermee om als het publiek tegen je is? En hoe ga je om met de grotere concurrentie? Als je twee weken niet lekker in je vel zit, sta je ernaast. Dat is toch wel echt anders dan bij FC Utrecht. Maar Sean is een goede jongen en ik hoop van harte dat hij gaat slagen bij Ajax", aldus Vierklau.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Klaiber naar Ajax: logisch?

(10011 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws