Swart domineert headlines in Engeland: 'Er worden onwaarheden geschreven'

Swart domineert headlines in Engeland: 'Er worden onwaarheden geschreven'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 16:15wo 30-09-2020 om 16:15

Laatste update: woensdag 30 september 2020 om 17:49wo 30-09-2020 om 17:49

Sjaak Swart domineert dinsdag en woensdag de headlines in Engeland. In gesprek met VoetbalPrimeur zette Mister Ajax vraagtekens bij de korte invalbeurt van Donny van de Beek tijdens de Premier League-wedstrijd tussen Brighton en Manchester United.

"Een invalbeurt, ik vind het helemaal niets", gaf Swart aan voor de camera van VoetbalPrimeur. "Ik zou het zelf niet kunnen, invallen met nog vier minuten te spelen. Dan kan je me beter laten zitten. (...) Normaal hadden ze ook moeten verliezen met 1-7", doelde hij op de vele kansen die Brighton kreeg.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Die uitspraken gingen de laatste dagen een eigen leven leiden in de Engelse tabloids. Zo zou 'agent' Swart hebben 'uitgehaald' naar Manchester United. Swart laat in een reactie aan deze website weten dat hij ervan baalt, maar slechts beschreef hoe hij zichzelf zou voelen in een dergelijke situatie.

"Ik heb alleen gezegd dat ik het niet zou kunnen, vier minuten invallen. Voor de rest niks", aldus Swart. "Ik vind het al knap dat Donny in die vier minuten nog drie mooie dingen heeft gedaan. Ik val de trainer niet aan op dat hij hem niet heeft opgesteld. Het is een goede vent. Er worden gewoon onwaarheden geschreven in de Engelse pers."

Reactie Albers
Zaakwaarnemer Guido Albers reageerde woensdagmiddag ook bij Sky Sports. "Donny is heel gelukkig bij Manchester United en heeft een goede relatie met Ole Gunnar Solskjaer, de staf en zijn nieuwe teamgenoten", laat hij weten.

"Er is helemaal geen probleem sinds hij overkwam van Ajax. Sjaak Swart sprak op persoonlijke titel, als een mentor en adviseur van Donny, en als een legende van Ajax. Donny is heel blij met iedere minuut die hij kan spelen in het shirt van Manchester United."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws