'Ajax wilde Brenet misschien huren van Hoffenheim, maar Klaiber was eerste keuze'

'Ajax wilde Brenet misschien huren van Hoffenheim, maar Klaiber was eerste keuze'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 19:15wo 30-09-2020 om 19:15

Ajax zette in de zoektocht naar een nieuwe rechtsback in op een Nederlandse speler. Directeur voetbalzaken Marc Overmars dacht eerst aan Joshua Brenet, maar heeft besloten om Sean Klaiber naar Amsterdam te halen.

De rechtervleugelverdediger was eerste keuze bij Ajax. "Ze wilden heel graag een Nederlandse speler en dan wordt de spoeling heel dun", zegt Ajax-watcher Mike Verweij op de site van De Telegraaf. "Ze zijn in de Eredivisie gaan rondkijken en de naam die voorbij is gekomen in Amsterdam is die van Joshua Brenet. Die wilden ze misschien huren van Hoffenheim, maar de eerste keuze was Klaiber."

De aanstaande Ajacied hoeft niet meteen een basisplaats te verwachten, voorspelt Verweij. "Er zal ongetwijfeld geroepen worden door trainer Erik ten Hag dat de strijd voor die plek open ligt, maar normaal gesproken en zeker zoals hij het nu doet, zal Noussair Mazraoui de eerste keuze zijn. Die staat echt wel wat hoger in de pikorde."

De uitspraken die Klaiber een tijdje geleden tegenover deze website deed over een transfer naar Ajax zijn volgens de journalist van de ochtendkrant 'dom'. "Als zo'n kans zich voordoet wil je voor Ajax spelen. Ze belden en als het had gemoeten was Klaiber de A2 nog over gerend naar Amsterdam."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws