'Ajax betaalt hoofdprijs voor Klaiber: transfersom liep op door Italianen'

'Ajax betaalt hoofdprijs voor Klaiber: transfersom liep op door Italianen'

Gepubliceerd: woensdag 30 september 2020 om 13:14wo 30-09-2020 om 13:14

Ajax betaalt door Parma de hoofdprijs voor Sean Klaiber. Dat meldt Voetbal International woensdag. De 26-jarige rechtsback wordt de duurste zelfopgeleide speler in de geschiedenis van FC Utrecht.

FC Utrecht incasseert volgens VI een bedrag vijf miljoen euro, dat door bonussen kan oplopen tot zeven miljoen. Klaiber is daarmee het duurste jeugdexponent in de geschiedenis van FC Utrecht. Het record stond op naam van Bart Ramselaar, die vier jaar geleden voor 4,3 miljoen euro naar PSV ging.

Het relatief hoge transferbedrag heeft alles te maken met concrete belangstelling uit Italië. Parma wilde Klaiber losweken, maar verloor de concurrentiestrijd van Ajax. Utrecht kon daardoor wel een hogere transfersom afdwingen aan de onderhandelingstafel. Utrecht heeft ook nog een doorverkooppercentage bedongen.

Klaiber bereikte dinsdagavond een persoonlijk akkoord met Ajax. De verwachting is dat hij op korte termijn wordt gepresenteerd in de Johan Cruijff Arena. Hij is de opvolger van Sergiño Dest, die eruit is met FC Barcelona.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws