Tweede basisplaats voor Van de Beek bij United, ook Veltman zal starten

Tweede basisplaats voor Van de Beek bij United, ook Veltman zal starten

30-09-2020 19:56
30

Donny van de Beek start woensdagavond in de basis bij Manchester United. The Red Devils gaan in het kader van de League Cup wederom op bezoek bij Brighton & Hove Albion en doen dat met Nederlandse inbreng.

De middenvelder uit Nijkerkerveen, die deze zomer de overstap van Ajax naar Manchester United maakte, zal voor het eerst in de basis van The Mancunians te bewonderen zijn. Van de Beek staat geposteerd als nummer tien en wordt voorin ondersteund door vleugelaanvallers Juan Mata en Daniel James. Voor hem ziet Van de Beek spits Odion Ighalo. Met Timothy Fosu-Mensah zit er ook een Nederlander op de bank.

Het elftal van United bestaat voornamelijk uit spelers die in de eerste Premier League-wedstrijden nog op de bank zaten. Zo staat reservekeeper Dean Henderson onder de lat, staan Fred en Scott McTominay als defensief blok op het middenveld opgesteld en is er bijvoorbeeld geen plek voor Paul Pogba, Marcus Rashford en Bruno Fernandes. Zij speelden in de competitiewedstrijd tegen Brighton wel en kwamen goed weg met een 3-2 overwinning.

Van de Beek zal bij Brighton een voormalig ploeggenoot van Ajax treffen. Joël Veltman staat in de basis bij The Seagulls, die om 20.45 uur in het eigen stadion af zullen trappen voor de League Cup-wedstrijd. Beide Nederlanders spelen met rugnummer 34.