'Fysiek sterk' Rosenborg tegen PSV: 'Normaal gesproken dé club van Noorwegen'

'Fysiek sterk' Rosenborg tegen PSV: 'Normaal gesproken dé club van Noorwegen'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 08:53do 01-10-2020 om 08:53

Rini Coolen ziet in PSV de favoriet tijdens het treffen tegen Rosenborg in de laatste voorronde van de Europa League. De huidige trainer van Feyenoord O21 was tussen 2017 en 2020 werkzaam bij de Noorse club.

"Rosenborg is normaal gesproken dé club in Noorwegen, maar qua resultaten gaat het al even niet zoals het moet gaan", begint Coolen in gesprek met De Telegraaf. "Ze werken hard om terug te komen op het niveau waarop ze normaal presteerden."

Coolen stond tussen 2017 en 2020 als hoofd van de academie onder contract bij Rosenborg, maar kende er ook een succesvolle periode als interim-trainer. De Feyenoord O21-coach denkt dat PSV donderdagavond de favoriet is in Trondheim, maar verwacht een fel strijdend Rosenborg.

"De groepsfase van de Europa League halen is voor Rosenborg van cruciaal belang", geeft Coolen aan. "Niet alleen sportief, maar zeker ook economisch. Als een echte Noorse ploeg moet Rosenborg het van een goede teamperformance hebben en het is een fysiek sterke ploeg, maar daarnaast is het een club die ook echt wil voetballen en aanvallend durft te spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws