Mvogo roemt grote voorbeeld: 'Heeft het keepen naar een volgend level gebracht'

Mvogo roemt grote voorbeeld: 'Heeft het keepen naar een volgend level gebracht'

Gepubliceerd: donderdag 1 oktober 2020 om 18:15do 01-10-2020 om 18:15

Hoewel het al een paar keer misging in zijn eerste weken bij PSV, wil Yvon Mvogo ook donderdagavond tegen Rosenborg BK weer belangrijk zijn in het meevoetballen. De 26-jarige doelman laat zich inspireren door Manuel Neuer van Bayern München.

"Allereerst vind ik ook dat een doelman ballen tegen moet houden. Maar het spel heeft zich wél ontwikkeld en keepen is tegenwoordig meer dan dat", zegt de Zwitser met roots in Kameroen tegen Voetbal International. "In het moderne voetbal moet een doelman ook goed in de grote ruimte achter de defensie kunnen spelen. Belangrijk kunnen zijn in de opbouw. Ik kan dat. Zo ben ik opgeleid, en ik vind het ook leuk."

Mvogo staat soms wel dertig meter voor zijn eigen doel. "Ja, dat is wat er tegenwoordig wordt gevraagd", meent hij. "Ik zal mezelf nooit vergelijken met Manuel Neuer, maar ik denk wel dat hij het keepen een extra dimensie heeft gegeven. Vanaf het WK 2014 heeft Neuer het leven van heel veel doelmannen veranderd. Ik weet nog dat hij geregeld heel ver uit zijn doel kwam, om situaties voetballend op te lossen. Als een elfde veldspeler. Dat ik dacht: wow, dat is dus wat er nu wordt gevraagd in de top."

"Neuer heeft het keepen naar een volgend level gebracht", aldus Mvogo. "Door hoog te staan, kun je counters keren, kansen en doelpunten voorkomen. Ik hou van die stijl. Ik vind het leuk om te spelen en volgens mij is het ook heel leuk om naar te kijken. Moet het natuurlijk wel goed gaan, haha. Mijn stijl zal in elk geval niet veel veranderen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws