Ten Hag slaat terug: 'Dan heeft Perez zich heel slecht verdiept in Ajax'

Ten Hag slaat terug: 'Dan heeft Perez zich heel slecht verdiept in Ajax'

02-10-2020 10:28 Laatste update: 11:16
132

Erik ten Hag dient Kenneth Perez van repliek. De analist van FOX Sports sprak deze week zijn onbegrip uit over de transfer van Sean Klaiber naar Ajax.

"Het verbaast me dat je niet een beter niveau hebt in je eigen jeugdopleiding, en dat je zoveel geld moet uitgeven voor een vrij simpele rechtsback", zei Perez dinsdagavond bij Voetbalpraat bij FOX Sports. "Een gebrekkige techniek, wel dat enthousiaste opkomen, maar als dat genoeg is... Ik had verwacht dat in de jeugd of Jong Ajax iets zou rondlopen. Dat verbaast me heel erg."

Ten Hag heeft de uitspraken van Perez ook meegekregen, zo bleek tijdens de persconferentie van de Ajax-trainer. "Dan heeft Kenneth zich heel slecht verdiept", reageert hij. "Ajax heeft Sergiño Dest opgeleid, Noussair Mazraoui opgeleid... Maar zo snel kun je spelers niet laten doorstromen. Deze twee spelers hebben op het allerhoogste niveau uitstekend gespeeld. Dan heeft de opleiding uitstekend zijn werk gedaan."

Klaiber werd donderdag gepresenteerd door Ajax. Hij tekende in Amsterdam tot de zomer van 2023, met een optie op een extra seizoen. Met de transfer is vijf miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot zeven miljoen.