'Opsteker voor Koeman en Memphis: Barça ontvangt achttien miljoen van Fulham'

'Opsteker voor Koeman en Memphis: Barça ontvangt achttien miljoen van Fulham'

03-10-2020 08:08
46

Ronald Koeman staat enkele dagen voor het verstrijken van de transferdeadline opnieuw op het punt om een overbodige kracht uit te zwaaien bij FC Barcelona. Jean-Clair Todibo is hard op weg naar Fulham, zo meldt Diario Sport.

De Premier League-promovendus lijkt competitiegenoot Everton af te troeven. Director of Football Marcel Brands van The Toffees toonde eveneens belangstelling voor de twintigjarige centrale verdediger, maar bereikte geen akkoord met Barça. Dat lukte Fulham wel. De Londenaren betalen vermoedelijk achttien miljoen euro voor de Fransman, exclusief bonussen.

Todibo komt in Camp Nou niet in de sportieve plannen voor. Hij werd in januari verhuurd aan Schalke 04, maar door de uitbraak van het coronavirus bleef de teller op acht Bundesliga-duels steken. Barça bedingt met het oog op de toekomst wel een terugkoopoptie, verwacht Sport.

De Catalanen hebben door de crisis weinig te besteden en kunnen het geld voor Todibo goed gebruiken. Koeman hoopt Memphis Depay nog te verwelkomen, terwijl ook Manchester City-verdediger Eric García op het verlanglijstje staat.