Werder meldt akkoord met Ajax: 'Klaassen gaat voor vier jaar tekenen in Amsterdam'

Werder meldt akkoord met Ajax: 'Klaassen gaat voor vier jaar tekenen in Amsterdam'

04-10-2020 18:09 Laatste update: 18:35
140

Davy Klaassen keert op zeker terug bij Ajax. Werder Bremen meldt een akkoord met Ajax en de 27-jarige middenvelder gaat volgens de NOS een vierjarig contract signeren in de Johan Cruijff Arena.

Het is de bedoeling dat Klaassen maandag medisch gekeurd wordt door Ajax, waarna hij een vierjarig contract gaat tekenen en gepresenteerd wordt in Amsterdam. Dat weet de NOS. Werder Bremen meldt via de officiële kanalen ook dat het akkoord is met Ajax over een transfer van Klaassen. De laatste details moeten nog besproken worden, maar volgens sportief directeur Frank Baumann wijst alles erop dat het van een overstap gaat komen.

De Telegraaf en Fabrizio Romano meldden eerder al dat er een transfersom van ruim tien miljoen euro gemoeid is met de overstap van de blonde middenvelder. De ochtendkrant schreef over elf miljoen euro plus drie miljoen aan bonussen. De Duitsers wezen de eerste twee aanbiedingen van Ajax nog af, maar zijn nu dus toch akkoord gegaan.

De hoofdrolspeler zelf liet zondag weten graag terug te willen naar Amsterdam en bood zijn excuses aan de fans aan. "Ajax is mijn club! Zo is het nu eenmaal, daarom wil ik terug", vertelde hij aan Deichstube. "Het spijt me, maar ik wil gewoon terug naar mijn oude club. Werder is het seizoen goed begonnen, het ziet er best goed uit." Inmiddels is hij ook zelf tot een akkoord met Ajax gekomen: zaakwaarnemer Sören Lerby heeft het bevestigd tegenover De Telegraaf. De middenvelder kan maandag gepresenteerd worden in Amsterdam.

Klaassen moet bij Ajax de opvolger worden van Donny van de Beek, die hem opvallend genoeg al opvolgde toen Klaassen zelf naar Everton vertrok. De spoeling op het Amsterdamse middenveld was al dun, want naast Van de Beek vertrokken ook Carel Eiting en Razvan Marin uit de hoofdstad. Daar kwam Mohammed Kudus al voor in de plaats.