VP's Elftal van de Week: eerherstel voor Mvogo, koploper Feyenoord levert drietal

VP's Elftal van de Week: eerherstel voor Mvogo, koploper Feyenoord levert drietal

05-10-2020 09:30 Laatste update: 10:15
42

De afgelasting van RKC Waalwijk-PEC Zwolle, de stunt van FC Groningen tegen Ajax, de bizarre comeback van Sparta tegen AZ... Eredivisie-speelronde 4 is bepaald niet onopgemerkt voorbij gegaan! Kersvers koploper Feyenoord is met drie afgevaardigden hofleverancier in ons elftal van de week, Vitesse en FC Groningen leveren twee spelers.

Yvon Mvogo (PSV)
Ere wie ere toekomt. Mvogo ging tijdens zijn eerste Eredivisie-wedstrijden gruwelijk in de fout en werd (terecht) neergesabeld in de media, maar was tegen Fortuna Sittard de grote uitblinker. De Zuid-Limburgers kregen kans op kans, maar vertrokken uiteindelijk met lege handen naar Eindhoven, met dank aan de Zwitserse PSV-goalie.

Wedden

Meer odds

Azor Matusiwa (FC Groningen)
Wat Ajax ook probeerde in offensieve zin, altijd was daar weer Azor Matusiwa. De leider van FC Groningen zat overal tussen en hielp zijn team op de vroege zondagmiddag aan een klinkende zege op de club waar hij werd opgeleid. De beelden van Matusiwa zullen ongetwijfeld ook door zijn gekomen in het buitenland: wordt het nog een onrustige Deadline Day in Groningen?

Riechedly Bazoer (Vitesse)
Een vaste gast in deze rubriek: één schoonheidsfoutje tegen Heracles Almelo, maar Bazoer speelde opnieuw een dijk van een wedstrijd. Het gewezen toptalent heeft een paar moeilijke jaren achter de rug, maar is dit seizoen een openbaring als centrale verdediger.

Uros Spajic (Feyenoord)
De Servische bureaucratie zat hem ruim twee weken lang dwars, maar Spajic mocht zondag eindelijk zijn Feyenoord-debuut maken. En dat deed hij bepaald niet onverdienstelijk: de FK Krasnodar-huurling stond er meteen, hoewel hij nauwelijks mee had getraind. Het centrum van de verdediging was één van de probleempunten bij Feyenoord, maar Spajic lijkt de Rotterdamse zorgen te verlichten.

Sven Mijnans (Sparta)
Ingevallen bij een 0-4 achterstand tegen AZ en toch nog met een punt van het veld gestapt: Sven Mijnans had een mooi verhaal voor thuis! De twintigjarige middenveldere was met zijn tomeloze energie één van de pijlers onder de historische Sparta-revival. Zijn 4-4 in minuut 90 was de kers op de taart na een ijzersterke invalbeurt.

Oussama Tannane (Vitesse)
Over vaste gasten gesproken... Niet alleen Bazoer, ook Tannane is opgebloeid na de komst van trainer Thomas Letsch. Zijn doelpunt tegen Heracles was een gepaste beloning voor wederom een sterk optreden.

Anco Jansen (FC Emmen)
Velen vinden hem te zwaar, Jansen zelf vindt het wel meevallen: hoe dan ook, het blijft een genot om de routinier aan het werk te zien. De 31-jarige Zwollenaar viel halverwege het duel met FC Twente in, nam FC Emmen bij de hand en leidde zijn ploeg naar een verdiend punt in Enschede. Jansen worstelde lange tijd met een vervelende knieblessure, maar is weer op de weg terug: gelukkig maar!

João Teixeira (Feyenoord)
Twee Eredivisie-wedstrijden, twee uitverkiezingen in ons elftal van de week. Feyenoord speelde zondag tegen Willem II zijn sterkste wedstrijd van het seizoen en dat was mede de verdienste van Teixeira. Als de eerste voortekenen niet bedriegen, heeft Frank Arnesen een Portugees pareltje naar De Kuip gehaald.

Steven Berghuis (Feyenoord)
De derde Feyenoorder in het elftal: Berghuis was ouderwets in vorm tegen Willem II, pikte weer twee fraaie goals mee en mag een gooi doen naar een tweede achtereenvolgende topscorerstitel in de Eredivisie. Tenzij hij nog een late transfer maakt natuurlijk... In Rotterdam-Zuid zijn ze nu al op de klok aan het kijken.

Remco Balk (FC Groningen)
Na 69 minuten kon hij niet meer en mocht Mo El Hankouri hem aflossen. De negentienjarige basisdebutant was een plaag voor de Ajax-verdediging en kreeg loon naar werken: de energieke Balk maakte tegen Ajax de enige goal van de middag. De trots van Zuidhorn!

Jesper Karlsson (AZ)
AZ zette zichzelf voor schut op Het Kasteel, maar één speler kon wél met een goed gevoel terugkijken op de 4-4 tegen Sparta. Karlsson liet zich – zeven dagen na zijn afscheidswedstrijd voor IF Elfsborg – direct zien tijdens zijn Eredivisie-debuut. Na een kwartiertje spelen had hij al twee assists te pakken: dat belooft veel goeds voor de toekomst.