Nog geen paniek bij Ajax: 'Ook drie keer gewonnen, hoeven ons niet druk te maken'

Nog geen paniek bij Ajax: 'Ook drie keer gewonnen, hoeven ons niet druk te maken'

05-10-2020 12:28
95

Quincy Promes raakt nog niet in paniek van de nederlaag die Ajax leed bij FC Groningen. De Amsterdammers gingen met 1-0 onderuit in het hoge noorden en maakten de hele wedstrijd een bijzonder onmachtige indruk.

Promes, die als nummer tien zelf ook een hele ongelukkige wedstrijd speelde, vindt dat de Ajacieden rustig moeten blijven. "Er is niet gelijk een man overboord", tekent Ajax Life op uit de mond van de aanvaller. "We hebben hiervoor drie keer gewonnen. Het is zuur dat we zo de interlandperiode ingaan, maar ik denk niet dat we ons druk hoeven te maken."

Toch viel er genoeg aan te merken op het spel van Ajax, wist ook Promes. "Er was weinig ruimte voor ons om ons spel te spelen. Dat heeft Groningen goed gedaan, maar dat wisten we van tevoren. We hadden gewoon meer moeten creëren. Ik weet niet hoe veel schoten we op doel hadden, maar ik herinner me er niet veel."

De Amsterdammers moeten de oorzaak van de nederlaag dan ook vooral bij zichzelf zoeken. "Het bleef lang 0-0 en we kwamen door een slordigheid op achterstand. Dan is het gewoon heel moeilijk om de wedstrijd om te draaien, zeker als je ziet dat we de lat nog twee keer raken. We hadden gewoon meer moeten brengen."