'Ik zat alleen in de auto en zat me op te vreten toen Ajax in Groningen verloor'

'Ik zat alleen in de auto en zat me op te vreten toen Ajax in Groningen verloor'

06-10-2020 11:49
99

Davy Klaassen zat in de auto van Bremen naar Amsterdam en hoorde op de radio hoe Ajax van FC Groningen verloor. De nieuwste aanwinst van de Amsterdammers vond het frustrerend om te horen dat 'zijn' ploeg het onderspit moest delven.

De 27-jarige middenvelder, die drie jaar geleden uit Amsterdam vertrok om het buitenlandse avontuur bij Everton en later Werder Bremen mee te maken, verbeet zich. "Ik zat alleen in de auto, dus vloeken had geen zin, maar het klopt dat ik mezelf heb zitten opvreten", geeft Klaassen toe in gesprek met De Telegraaf. "Het is niet fijn als we verliezen."

Getuige de 1-0 nederlaag in het hoge noorden kan Ajax nog wel wat extra kwaliteit gebruiken. Klaassen weet waarom hij gehaald is. "Ik moet gif brengen, want dat heb ik altijd in me. Ik zal elke dag honderd procent mijn best doen, zoals ik altijd heb gedaan. Ik hoop snel van waarde te zijn."

De negatieve reacties die de middenvelder uit Hilversum hoorde na zijn transfer doen hem weinig. "Sommige mensen denken dat je niet de stap naar Ajax kunt maken als je bij Werder Bremen tegen degradatie hebt gespeeld. Maar ik kan uit eigen ervaring vertellen dat het daar veel moeilijker is om jezelf te laten zien dan in Nederland, omdat je veel minder op de helft van de tegenstander speelt."