Weer een positieve test bij Liverpool: meespelen tegen Ajax nog onzeker

Weer een positieve test bij Liverpool: meespelen tegen Ajax nog onzeker

Gepubliceerd: dinsdag 6 oktober 2020 om 12:01di 06-10-2020 om 12:01

Wederom is een speler van Liverpool positief getest op het coronavirus. Xherdan Shaqiri, de Zwitserse aanvaller van The Reds, legde een positieve test af bij zijn nationale elftal en zit in thuisquarantaine.

Het was de bedoeling dat Shaqiri met zijn ploeg tegen Kroatië, Spanje en Duitsland zou gaan spelen. Door de positieve test komt dat er niet van: de aanvaller is in overleg met de gezondheidsinstanties geïsoleerd, zo valt te lezen in een statement van Liverpool, dat contact heeft gehad met de Zwitserse voetbalbond. Het is nog onduidelijk hoe lang Shaqiri in quarantaine zal moeten.

Mocht de aanvaller twee weken geïsoleerd worden, dan mag hij pas een dag voor de Champions League-kraker tegen Ajax weer meetrainen en lijkt die wedstrijd te vroeg te komen voor hem. Dat zou een tegenvaller zijn voor Liverpool, dat keeper Alisson Becker ook al moet missen in Amsterdam. Ook Sadio Mané en Thiago Alcantára raakten besmet met het virus, maar de kans is groot dat het tweetal wel mee kan doen tegen Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws