Update: Fortuna strikt creatieve Congolese international: 'Selectie nog sterker'

Update: Fortuna strikt creatieve Congolese international: 'Selectie nog sterker'

06-10-2020 22:11 Laatste update: 23:35
27

Fortuna Sittard gaat zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline toch nog roeren. De Limburgers willen Samuel Moutoussamy huren van het Franse Nantes.

Moutoussamy is een 24-jarige middenvelder, die al twee interlands voor Congo speelde en ook de Franse nationaliteit heeft. Hij wordt door Fortuna als een buitenkansje gezien, meldt De Limburger. Moutoussamy moet voor één seizoen worden gehuurd van Nantes.

Voor de club uit de Ligue 1 kwam de middenvelder – die ook op de vleugels uit de voeten kan - vorig seizoen zeventien keer in actie, zij het voornamelijk als invaller. Hij wil dit seizoen meer aan spelen toekomen. Die minuten kan Fortuna hem bieden.

De Limburgers huurden op de slotdag van de transferperiode ook al Jaroslaw Jach van Crystal Palace. Met Moutoussamy zou de teller op zestien nieuwe aanwinsten komen voor de ploeg van coach Kevin Hofland.

Update: Fortuna Sittard heeft Samuel Moutoussamy binnen, zo maakt de Limburgse club bekend. De 24-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van Nantes. Hij meldt zich na de interlandperiode in Sittard. 

"We halen met Samuel een creatieve middenvelder in huis, die ook op de flanken kan spelen. Het is een behendige voetballer. We waren al content met de ploeg die er stond, maar met zijn komst wordt de selectie nog sterker", zegt technisch manager Sjors Ultee. De Parijzenaar staat sinds 2016 onder contract bij Nantes, dat hem oppikte uit de jeugdopleiding van Olympique Lyon.