'Wijndal heeft altijd gezegd dat hij binnen vijf jaar bij Real Madrid zou spelen'

'Wijndal heeft altijd gezegd dat hij binnen vijf jaar bij Real Madrid zou spelen'

Gepubliceerd: woensdag 7 oktober 2020 om 08:43wo 07-10-2020 om 08:43

Owen Wijndal heeft indruk gemaakt op John van den Brom. De huidige trainer van FC Utrecht had Wijndal onder zijn hoede bij AZ en zag dat de linksback als jonge speler al wist waar hij naartoe werkte.

Wijndal, die is opgeroepen voor het Nederlands elftal en woensdagavond in het vriendschappelijke duel met Mexico zijn debuut kan maken, was niet bang voor een beetje reuring. "Hij heeft altijd gezegd: Binnen vijf jaar speel ik bij Real Madrid", vertelt Van den Brom in De Telegraaf. "Dat is zijn droomclub. Dat zei hij al op zijn zeventiende, dus hij moet wel op gaan schieten, haha."

Bij AZ moest de linksback uit Koog aan de Zaan in eerste instantie Thomas Ouwejan nog voor zich dulden. "Hij zat te pushen hè. Owen is zo’n leuk ventje. Hij heeft een bepaalde brutaliteit, in de goede zin van het woord. Hij is super overtuigd van zichzelf en dat spreekt hij ook tegen iedereen uit. Hij zei ook elke week na de vrijdagtraining: Trainer, ik ben er klaar voor, hoor! En als hij er dan weer niet in stond, schudde hij met zijn hoofd."

Van den Brom verwacht in de toekomst nog veel van zijn voormalig pupil. "Owen is niet de allergrootste en fysiek niet de allersterkste, maar hij kleunt erin en heeft schijt aan alles. Natuurlijk moet hij nog beter worden, met name verdedigend. Maar qua potentie heeft hij alles om de komende jaren de linksback van Oranje te worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws