ADO komt met transfernieuws: ervaren Griekse spits tekent voor één seizoen

ADO komt met transfernieuws: ervaren Griekse spits tekent voor één seizoen

08-10-2020 19:26 Laatste update: 19:31
33

ADO Den Haag heeft zich verzekerd van de diensten van Nikos Karelis. De Griekse spits was transfervrij en tekent voor één seizoen bij de Residentieclub, met een optie op nog een jaar.

De 28-jarige Karelis werd donderdag medisch gekeurd in Den Haag en de transfer is 's avonds officieel gemaakt door ADO. De Griek heeft clubs als Panathinaikos, KRC Genk, PAOK en Amkar Perm op zijn palmares staan. Vorig seizoen was Karelis actief voor het Engelse Brentford in de Championship. Als speler van Panathinaikos scoorde hij al eens tegen PSV.

Martin Jol, hoofd van het technisch hart van ADO, belooft de fans een 'Griekse strijder'. "Een spits die alles geeft om te winnen en daarom ook weleens liefkozend Hulk genoemd wordt", zo valt te lezen op de website van de Haagse club. "We zijn realistisch genoeg om te beseffen dat Nikos zonder zijn blessures in de afgelopen seizoenen waarschijnlijk niet naar ADO Den Haag gekomen was."

Dat deed Karelis toch en die kans wil hij grijpen. "Ik ben zeer blij met mijn overstap naar ADO Den Haag en kijk er echt naar uit om te trainen en wedstrijden te spelen met mijn nieuwe teamgenoten. Ik wil de club bedanken voor de mogelijkheid om in de Eredivisie te voetballen en wil de ploeg helpen met het bereiken van haar doelen. Ik ben een speler die ervan houdt om hard te werken en wil daarmee mijn teamgenoten inspireren om ook alles te geven voor de winst."