Bijlow nog niet bij Oranje: 'Begrijp keuze, zich nu weer afgemeld bij Jong Oranje'

Bijlow nog niet bij Oranje: 'Begrijp keuze, zich nu weer afgemeld bij Jong Oranje'

09-10-2020 07:37 Laatste update: 07:38
39

Waarschijnlijk staat zondagavond Jasper Cillessen onder de lat bij het Nederlands elftal in het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina. De keepersstrijd onder de Oranje-lat lijkt echter allesbehalve beslist, zo ziet ook Frans Hoek.

Hoek, in het verleden keeperstrainer van Ajax, FC Barcelona, FC Bayern München Manchester United én Oranje, denkt dat Cillessen of Tim Krul onder de lat staat zondag. "Marco Bizot laten keepen is onlogisch, omdat hij nog geen enkele interland heeft gespeeld en in een mindere periode zit", begint Hoek in gesprek met De Telegraaf. "Na Sparta-AZ was er veel kritiek op hem. Ik vond overigens dat Frank hem keurig verdedigde. Een keeper selecteer je niet op basis van één wedstrijd, maar een langere periode."

De roep om Feyenoord-keeper Justin Bijlow wordt ondertussen steeds heviger. "Maar ik begrijp de keuze van De Boer en Lodewijks ook wel om hem er nog niet bij te halen", vervolgt Hoek. "Ik ben het ermee eens dat zulke jongens, want dat geldt ook voor Joël Drommel van FC Twente en Maarten Paes van FC Utrecht, zich eerst over een langere periode moeten laten zien. Bovendien vind ik de blessuregevoeligheid van Bijlow wel een aandachtspunt, want hij heeft zich nu weer afgemeld bij Jong Oranje."

Grote werk
Hoek zou het begrijpen wanneer De Boer Drommel, Paes en Bijlow op zou nemen in de voorselectie van Oranje. "Het kan goed zijn om ze eens aan het grote werk te laten ruiken. Die ervaring kan ze later van pas komen. En Oranje ook, want het zou fijn zijn als er tegen die tijd wat minder discussie is over de keeperspositie dan op dit moment."