Contract Bel Hassani ontbonden: Wat mij betreft had ik hier langer gespeeld

Contract Bel Hassani ontbonden: "Wat mij betreft had ik hier langer gespeeld"

Gepubliceerd: vrijdag 9 oktober 2020 om 10:00vr 09-10-2020 om 10:00

Laatste update: vrijdag 9 oktober 2020 om 10:54vr 09-10-2020 om 10:54

Het contract van Iliass Bel Hassani bij Al-Wakrah is ontbonden. De middenvelder tekende in januari nog een contact voor anderhalf jaar, maar het avontuur bij de huidige nummer drie van Qatar blijft beperkt tot slechts een halfjaar, zo vertelt Bel Hassani aan VoetbalPrimeur.

Bel Hassani (28) begon goed bij zijn nieuwe club, waar hij gehaald was als stand-in voor de langdurig geblesseerde teamgenoot Cristian Ceballos. In vier wedstrijden kwam hij twee keer tot scoren, tot het coronavirus roet in het eten gooide. De competitie werd stilgelegd en Bel Hassani kreeg niet langer de tijd om zijn kwaliteiten te etaleren. Nu zijn directe concurrent weer wedstrijdfit is, hebben beide partijen besloten om in goed overleg uit elkaar te gaan.

"Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad", zegt Bel Hassani tegen deze website. "Zeker in het begin: ik speelde veel en zat er lekker in. Wat mij betreft had ik hier langer gespeeld, maar uiteindelijk heeft corona voor mij nadelig uitgepakt."

Bel Hassani staat nog altijd volledig achter zijn keuze om naar Qatar te vertrekken. "Het is een prachtig land en ik heb leuke mensen ontmoet. Ik heb hier drie maanden samengewoond met Nasser El-Khayati, omdat onze vrouwen naar Nederland waren afgereisd en door het coronavirus niet meer terug mochten komen. Het was een prachtige ervaring."

Sinds een week is de voormalig speler van Heracles, AZ, FC Groningen en PEC Zwolle transfervrij. Zijn management heeft contact met een aantal clubs, maar tot iets concreets kwam het nog niet. "Ik sta open om in het Midden-Oosten door te gaan, maar een terugkeer naar Europa is ook een optie. Ik sta eigenlijk overal voor open, als het maar een club is waar ik met mijn gevoel volledig achter sta."

(Emile van de Sande/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws