'Bij Ajax werd ik niet voor de basis gehaald, dat heeft de doorslag gegeven'

'Bij Ajax werd ik niet voor de basis gehaald, dat heeft de doorslag gegeven'

10-10-2020 09:23
36

Sven Botman is blij dat hij gekozen heeft voor een transfer naar Lille. De verdediger speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor SC Heerenveen en leek voor zijn kans te kunnen gaan bij Ajax, totdat de Fransen zich meldden.

Botman werd verleid door de gesprekken met Lille. "In het plan van Lille zag ik meer perspectief", zegt de 20-jarige verdediger tegen het Algemeen Dagblad. "Ze haalden me voor de basis. Bij Ajax niet. Zo simpel is het. Dat heeft, samen met de competitie en alles eromheen, de doorslag gegeven."

De competitie was ook een belangrijke reden voor de stopper uit Badhoevedorp. Hij vindt de spitsen in Frankrijk beter dan in de Eredivisie. "Ze lopen 90 minuten en steken technisch ook goed in elkaar. Frankrijk is niet voor niets één van de beste vijf competities van Europa. Het niveau ligt heel hoog."

De topper in Frankrijk is uiteraard de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Dan zal Botman de ultieme test krijgen, met Neymar en Kylian Mbappé als tegenstanders. "20 december is de eerste wedstrijd. Dat was de eerste wedstrijd waar ik naar keek toen ik hier tekende."