Derde Klasse-rentree geen succes voor Groningen-coach Buijs: 'Een Robben-effect'

Derde Klasse-rentree geen succes voor Groningen-coach Buijs: 'Een Robben-effect'

10-10-2020 19:26 Laatste update: 20:16
15

Danny Buijs kende zaterdagmiddag zijn rentree bij het eerste elftal van Alblasserdam, waar hij zo af en toe nog wat wedstrijdminuten meepakt. Een succes werd het niet tegen Ameide, Buijs viel al snel uit met een blessure.

Buijs begon op jonge leeftijd met voetballen bij Alblasserdam en groeide uit tot een gewaardeerde kracht bij onder meer FC Groningen, Feyenoord en ADO Den Haag. De huidige trainer van Groningen vindt in zijn agenda af en toe tijd om mee te gaan met het eerste elftal van zijn oude club. Tegen Ameide maakte hij een aantal minuten, maar moest hij het veld geblesseerd verlaten. 

"Mooi om te zien was dat de spelvreugde er van afspatte bij Danny", glimlacht Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil in gesprek met Regio-Voetbal.nl. "Helaas bleef Danny's terugkeer tot een kwartiertje beperkt. Nadat hij tot twee keer toe een tegenstander had uitgekapt raakte hij geblesseerd. Een soort 'Arjen Robben-effect' zullen we maar zeggen", lacht de trainer. "Hoe dan ook: de jongens en ik vonden het geweldig dat hij bij ons was vandaag."