'Soms was ik beetje teleurgesteld, Feyenoord haalde bijvoorbeeld Cuco Martina'

'Soms was ik beetje teleurgesteld, Feyenoord haalde bijvoorbeeld Cuco Martina'

10-10-2020 21:35
28

Bart Nieuwkoop heeft veel baat gehad bij zijn verhuur aan Willem II. De 24-jarige rechtsback was voor de interlandperiode uitgerekend tegen de Tilburgers één van de uitblinkers bij Feyenoord, waar hij zich eindelijk basisspeler mag noemen.

"Ik zat er bij Feyenoord tegenaan, maar niet meer dan dat", zegt Nieuwkoop tegen Voetbal International. "In het kampioensjaar heb ik best veel gespeeld, daarna was het toch vaak erin en eruit. Ik was soms ook wel een beetje teleurgesteld. Haalde de club bijvoorbeeld ineens Cuco Martina, als rechtsback, terwijl ik dacht: Ze hebben mij toch?" 

Nieuwkoop koos voor een tijdelijk vertrek, al verlengde hij wel eerst zijn contract. "Ik wilde niet weg bij Feyenoord, ik wilde even weg van de situatie. Bij Feyenoord wilde ik in de minuten die ik kreeg misschien te veel laten zien, liep ik mezelf te vaak voorbij in mijn ijver dingen goed te willen doen. Bij Willem II ben ik veel rustiger geworden en dat komt mijn spel ten goede. Feyenoord is een topclub, dus ik ga niet zeggen dat ik de vaste rechtsback ben in de ploeg, maar het voelt wel zo."

Nieuwkoop is blij om terug te zijn. "Je weet pas wat je mist als je weg bent bij Feyenoord. Willem II was top, alleen niet zo groot als Feyenoord. Pas toen besefte ik bij wat voor mooie en grote club je onder contract staat en dat dit eigenlijk niet vanzelfsprekend is, maar iets om voor te knokken. Het voelde als een hernieuwde kennismaking met Feyenoord."

Nu is hij basisspeler bij de huidig Eredivisie-koploper. "Ik heb veel mooie momenten beleefd bij Feyenoord en ook veel mindere, zoals blessures en weinig speeltijd, maar nóóit heb ik mijn kop laten hangen. Ik wil per se slagen bij Feyenoord. Dat was, is en blijft mijn doel."