Bendtner heeft 'absoluut spijt': 'Wil die jongen met hamer op z'n hoofd slaan'

Bendtner heeft 'absoluut spijt': 'Wil die jongen met hamer op z'n hoofd slaan'

Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020 om 14:44zo 11-10-2020 om 14:44

Nicklas Bendtner kijkt met de nodige spijt terug op zijn voetbalcarrière. De Deense aanvaller stond te boek als groot talent bij Arsenal, maar wist die verwachtingen niet waar te maken en viel vooral op met zijn fratsen naast het veld.

"Ik raakte te gesteld op de levensstijl die het vele geld met zich meebracht", zegt de inmiddels 32-jarige Bendtner tegen The Guardian. "Ik zou graag terug in de tijd willen gaan en die jonge jongen met een hamer op zijn hoofd slaan, om hem duidelijk te maken wat voor een mooie kans hij heeft gekregen. Dat hij iets speciaals heeft en daar goed voor moet zorgen."

Bendtner kon de verleidingen echter niet weerstaan: hij ging uit, dronk en verspeelde miljoenen in het casino. "Er is absoluut spijt dat ik mijn loopbaan niet op een positievere manier heb ingevuld", zegt de spits die aan een biografie werkt. "Het was best lastig om terug te blikken, want er waren veel momenten die pijnlijk waren, moeilijk om over te praten. Maar ik kon geen boek uitbrengen waarin ik alleen maar goede dingen over mezelf zou zeggen. Ik wilde vooral heel eerlijk zijn."

Bendtner zit na zijn vertrek bij FC Kopenhagen zonder club. Hij staat nog open voor een nieuwe uitdaging, maar denkt voorzichtig ook al aan een trainerscarrière. "Gelukkig heb ik veel vrienden in de voetballerij bij wie ik in de keuken kan kijken. Ik denk dat ik jonge spelers kan helpen met de fouten die ik zelf heb gemaakt. Ik heb ook het geluk gehad dat ik onder veel grote trainers heb mogen spelers, dus misschien sta ik wel een stapje voor op de rest."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws