'Van Ajax naar Groningen was geen stap omlaag, meerdere wegen leiden naar Rome'

'Van Ajax naar Groningen was geen stap omlaag, meerdere wegen leiden naar Rome'

12-10-2020 23:04
47

Deyovaisio Zeefuik heeft geen moment spijt gekregen van zijn overstap van Ajax naar FC Groningen in januari 2018. Bij de Trots van het Noorden zette de 22-jarige rechtsback grote stappen en verdiende hij afgelopen zomer een transfer naar Hertha BSC.

Groningen nam hem na een halfjaar op huurbasis definitief over van Ajax. "Voor mij was dat geen stap omlaag", zegt Zeefuik tegen Voetbal International. "Bij FC Groningen kon ik veel in de Eredivisie gaan spelen. Ik zag dat als heel mooie kans."

Wedden

Meer odds

De vleugelverdediger is Groningen dankbaar. "Ik heb de club altijd enorm gewaardeerd en doe dat nog steeds. Mijn ploeggenoten, de supporters, de staf. Top, stuk voor stuk. Wanneer het stadion weer vol zit, wil ik graag nog een keer terug om goed afscheid te nemen. FC Groningen is gewoon perfect voor mij geweest."

"Bij Ajax kwam ik er niet doorheen, maar dankzij Groningen heb ik nu alsnog een prachtige stap kunnen maken. Zo zie je maar weer dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Je moet nooit bij de pakken neerzitten", besluit Zeefuik.